VERUCA, NEG, NIGEL, TRATAMENT, EXCIZIE, negi, nigei, veruci, palmara, palmare, plantara, plantare, mina, miini, picior, picioare, unghie,

Apar cel mai frecvent la copii, destul de des la adulti. 
Verucile palmare si plantare apar pe miini (fata palmara) si picioare (fata plantara). 
Sunt rezultatul dezvoltarii celulelor pielii infectate cu virus. 
Uneori dispar fara nici un tratament (de aici succesul oricarui tratament 'minune'). 
Daca aveti mai mult de 5 veruci obligatoriu luati multivitamine si stimulente  ale imunitatii, odihniti-va si evitati stressul. Exista diverse metode de tratament urmate de vindecare.

Chiuretarea leziunilor facuta corect permite vindecarea fara cicatrice sau recidive in doar citeva zileDin ultima imagine se poate vedea ca o substanta aplicata extern nu poate ajunge la baza verucii - recidiva fiind frecventa. Substantele corosive pe baza de acizi slabi ( salicilic, lactic, citric, etc.), favorizeaza extinderea verucilor si reinsamintarea virusului din aproape in aproape ! 
La nivelul plantei ( talpii ) se va evita cauterizarea de orice fel, riscul cicatricilor fiind mare. Procedeele chirurgicale insotite de grefa sau sutura ( coasere ) trebuie excluse. Cicatricile plantare sunt la fel de invalidante ca si verucile. Tratamentul cicatricilor plantare este foarte dificil.
Asa arata o veruca plantara pe haluce inainte de excizia corecta urmata de vindecare in 7 zile. Aceasta a fost 'tratata' timp de luni intregi cu diverse solutii ce au intirziat prezentarea la medic, (facind excizia mai dificila).  Prezentarea precoce la medic garanteaza vindecarea rapida si lipsa recidivei. 
Verucile vulgare apar pe fata dorsala a miinilor si picioarelor. 

De obicei pacientul ajunge la medicul dermatolog dupa ce a incercat 'toate remediile traditionale'. Sunt dificil de tratat, necesitind o tehnica perfect pusa la punct.
Unice si netratate anterior, sunt mai usor de vindecat prin excizie completa si controlul atent al 'bazei'.




Veruca din jurul unghiei (periunghiala) este destul de frecventa. Cauzele sunt multiple: folosirea in comun a instrumentelor de manichiura, onicofagia, etc. Tratamentul poate fi incredintat doar dermatologilor cu experienta, riscul de recidiva si cicatrici fiind important.